Oefen gratis met het VCA proefexamen

Een goed begin is het halve werk. Start goed voorbereid aan je examen door te oefenen met kosteloze proefexamens voor B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU.

Profiteer van:

Altijd een examen in de buurt

Gratis digitale VCA-, SOG- en SOOB-pas

7 dagen per week examen mogelijk

Bij spoed binnen 24 uur je digitale diploma

Gegarandeerd de volgende werkdag in CDR

Doorgangsgarantie

De grootste aanbieder van VCA-examens in Nederland

Test je kennis

Ben je op zoek naar een VCA proefexamen om je kennis te toetsen? Gebruik dan één van de onderstaande oefenexamens.

Aan de slag met B-VCA

Aan de slag met VIL-VCU

Aan de slag met VOL-VCA

Let op: deze examens zijn nog gebaseerd op de oude eind- en toetstermen en dienen enkel ter oefening. Examens worden tegenwoordig altijd digitaal afgenomen en bevatten andere vraagvormen. Deze oude proefexamens kunnen nog wel worden gebruikt om een deel van je kennis te toetsen.

Hoe ziet een examen eruit?

De onderstaande oefenexamens helpen je om bekend te raken met de online examenomgeving. Wat kun je straks tijdens je examen verwachten? Hoe ziet een examen op de computer eruit en welke opties heb je tijdens het examen?

Let op: de onderstaande VCA proefexamens zijn niet bedoeld om je kennis te testen. De juiste antwoorden worden daarom niet getoond. Wil je je kennis testen? Gebruik dan de proefexamens onder het kopje ‘Test je kennis‘.

  • Naar proefexamen (gebruikersnaam en wachtwoord = proefexamen)
  • Zur Probeprüfung (Benutzername und Passwort = Probeprüfung)
  • To mock exam (user name and password = Mockexam)
  • Á l’examen blanc (username et password = examenblanc)
  • لى الامتحان التجريب  Het is bij dit proefexamen nodig om de taal rechtsboven aan te passen naar Arabisch /يجب عليك اختيار اللغه العربيه في اليمين قبل ابتداء الامتحان (Gebruikersnaam en wachtwoord = proef_arabisch / proef_arabisch = اسم المستخدم وكلمة المرور)

 

Bekijk onze 9 examentips

Neem een kijkje bij onze negen handige examentips om optimaal voorbereid aan je examen te beginnen.

Ook kun je de begrippenlijst van het VCA examen doornemen. Dit zijn kernbegrippen die vaak voorkomen in de examens. Het kennen van deze begrippen is onderdeel van de examenstof. De begrippenlijst in een andere taal dan Nederlands kun je hier vinden.

Extra steuntje in de rug nodig?

Bekijk dan niet alleen het bovenstaande proefexamen om kennis te maken met de (online) examenomgeving, maar oefen ook goed met de lesstof. Je kunt bij ons kiezen uit twee mogelijkheden: het VCA lesboek of VCA e-learning. Waar je voorkeur ligt, dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. De één houdt ervan om een boek in zijn handen te hebben, de ander leert liever achter de computer. VCA e-learning wordt daarnaast vaak gebruikt door mensen die snel hun diploma nodig hebben.