Incompany steigerbouwexamens

Heb jij tijdens je werk te maken met steigers? Dan is een steigerbouwcertificaat verplicht. 

Door DNV-GL en SVWOH erkend

Incompany examens

Vertaalde examens mogelijk

Het monteren van steigers kan risicovol zijn, zowel voor de steigerbouwer als voor de werknemers die tijdens hun werk gebruik maken van een steiger.  Daarom zijn steigerbouwers sinds 2017 verplicht om een geldig certificaat te kunnen tonen. Ons examenbureau is erkend door Stichting Veilig Werken Op Hoogte (SVWOH) en DNV-GL voor het afnemen van steigerbouwexamens.

Steigerbouw examens

Ontvang vrijblijvend een offerte

Examenlocatie

Het steigerbouwexamen wordt op een door de werkgever verzorgde locatie afgenomen. De locatie moet vooraf goedgekeurd zijn door DNV-GL. Er moeten minimaal 2 kandidaten deelnemen aan het examen. Om de kwaliteit van het examen te kunnen waarborgen, kunnen er maximaal 12 kandidaten deelnemen.

Beschikbare talen

 • Monteur Steigerbouw: Nederlands, Duits, Engels, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Litouws, Pools, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Turks en Spaans. 
 • Eerste Monteur Steigerbouw: Nederlands, Duits, Engels, Hongaars, Litouws, Pools, Roemeens, Slowaaks en Turks.
 • Steigerinspecteur: Nederlands, Duits en Engels. 
 • Voorman: Nederlands

Overige talen en voorleesexamens zijn op verzoek beschikbaar. Vraag een offerte aan via het bovenstaande formulier of bel ons op 085 – 487 15 70.

Beschikbare steigerbouwexamens

 1. Hulpmonteur Steigerbouw. Je maakt zowel een theorie- als praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit het monteren en demonteren van twee praktijkopdrachten, waarvan één individueel en de ander in groepsverband.
  Let op: dit examen is in 2021 nog niet noodzakelijk om het examen Monteur Steigerbouw te mogen maken. Een registratie tot Aspirant Hulpmonteur is wel vereist.
 2. Monteur Steigerbouw. Je maakt zowel een theorie- als praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit het monteren en demonteren van een praktijkopdracht. De opdracht wordt door minimaal 2 en maximaal 3 kandidaten uitgevoerd.
 3. Eerste Monteur Steigerbouw. Je maakt zowel een theorie- als praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit het monteren, demonteren en beoordelen van een staande steiger in systeem, met een staanderonderbreking en een hangsteiger in buiskoppeling. Dit is een groepsopdracht die door minimaal 2 en maximaal 3 kandidaten wordt uitgevoerd.
 4. Steigerinspecteur. Je maakt enkel een schriftelijk theorie-examen. Het examen bestaat uit 5 open vragen, 35 meerkeuzevragen en 7 practicumopdrachten.
 5. Voorman. Je maakt enkel een schiftelijk theorie-examen. Het examen bestaat uit 6 meerkeuze-vragen, 5 open vragen en 6 practicumopdrachten.