Behaal je NEN 3140-certificaat

Het NEN 3140 examen is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de elektrotechniek die moeten werken aan elektrische installaties.

Zowel VP als VOP mogelijk

Direct na je examen de uitslag in beeld

Examenlocaties in heel Nederland

Examens op eigen locatie mogelijk

Andere talen op aanvraag mogelijk

NEN 3140 is dé norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn, en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. Kortom: wil je kunnen aantonen dat je voldoet aan de wet- en regelgeving? Behaal dan je NEN 3140-certificaat.

 

Talen, kosten en locatie

Je kunt je eenvoudig aanmelden voor een open examen bij jou in de buurt. Met bijna zestig examenlocaties is er altijd een examen vlakbij! Het examen kost € 87,50.

Wij nemen de NEN 3140 examens af in het Nederlands. Op aanvraag en tegen een meerprijs is het mogelijk om examen te laten vertalen.

Voor bedrijven is het daarnaast mogelijk om de theorie-examens op eigen locatie te verzorgen (vanaf 8 personen). Voor een offerte of meer informatie over de eisen/voorwaarden kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch via 085-4871570

Beschikbare NEN 3140-examens

Je kunt bij ons terecht voor twee soorten examens:

  • Vakbekwaam Persoon (NEN 3140 VP) -. Met een diploma NEN 3140 VP toon je aan dat je veilig kunt werken aan en in de buurt van elektrische installaties. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen waarvan je minimaal 28 vragen goed moet hebben.
  • Voldoende Onderricht Persoon (NEN 3140 VOP) – Dit examen is voor medewerkers die vanuit hun functie eenvoudige elektronische werkzaamheden uitvoeren met beperkt risico, denk hierbij aan bijvoorbeeld IT’ers, huismeesters of conciërges. Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen waarvan je minimaal 14 vragen goed moet hebben.

NEN 3140 examens worden door ons op de computer afgenomen. Het grote voordeel: na het afsluiten van het examen zie je direct het resultaat in beeld.

VCA en SOG examens

Ontvang vrijblijvend een offerte