Laatste update: 18-12-2021

 

We houden je graag op de hoogte van nieuwe maatregelen n.a.v. COVID-19. Automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

Omdat examens onder de uitzonderingen van de Rijksoverheid vallen, gaan onze examens overal in Nederland door. Dit doen we uiteraard met inachtneming van de geldende regels en hygiënevoorschriften vanuit de overheid. Dit betekent het volgende:

  • We bieden open inschrijfexamens en in-company examens in heel Nederland. Bekijk hier de actuele examenplanning. 

  • In de persconferentie van 14 december heeft het demissionaire kabinet een verlenging van de coronamaatregelen aangekondigd. Veel publieke plaatsen moeten tussen 17:00 en 05:00 uur de deuren sluiten.

    Een uitzondering geldt voor locaties van cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van beroep of bedrijf. Dit betekent dat de meeste van onze examenlocaties gelukkig openblijven, maar enkele locaties hun deuren ‘s avonds toch moeten sluiten. Voor die examenlocaties vervroegen of verplaatsen we de examens en brengen we onze klanten/kandidaten op de hoogte.

  • Het is voor exameninstellingen verplicht om 1,5 meter afstand tussen kandidaten te borgen. 

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht op al onze examenlocaties. De kandidaat dient het mondkapje zelf mee te nemen.

  • Er is geen meldplicht (met gebruik van de CoronaCheck-app) tenzij de examenlocatie dit vereist. Dit geldt sinds 25 september 2021 voor enkele van onze examenlocaties omdat zij bijvoorbeeld een horecagelegenheid zijn. Op onze bestelpagina worden deze locaties met een uitroepteken aangegeven. Uitwijken naar een examenlocatie waar geen CoronaCheck-app getoond hoeft te worden, is uiteraard altijd een optie. Kijk voor meer informatie over de CoronaCheck-app op Rijksoverheid of ga naar Coronacheck.

  • Is het voor jouw bedrijf noodzakelijk of gewenst om een examenleider in te zetten die gevaccineerd is en/of de CoronaCheck-app kan laten zien? Geef het dan gerust bij ons aan. 

 

Locatie-eisen voor examenlocaties

Er gelden op dit moment geen afwijkende locatie- en hygiene-eisen voor locaties. Wel moet de 1,5 meter afstand tussen kandidaten geborgd kunnen worden en raden wij aan om regelmatig te ventileren. Bekijk hier de reguliere locatie-eisen.

 

Dispensatieregeling rijbewijzen

Kijk voor de actuele dispensatieregeling met betrekking tot rijbewijzen op de website van de Rijksoverheid. Hier kun je vinden of jouw verlopen rijbewijs gebruikt mag worden als geldig identiteitsbewijs bij onze examens

 

Vragen?

Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 085-4871570.